Zmieniłem olej przy 750 milach, kiedy zapaliła się kontrolka serwisowa, ale nie wiem, jak zresetować wskaźnik serwisowy. Czy muszę z tym iść do dealera?
To opcja, ale 250 $ za zresetowanie ostrzeżenia serwisowego jest prawie tak samo złe, jak pójście do dealera. Zapłaciłbym tyle, gdyby pozwalało to na ładowanie map paliwa itp., ale wygląda na to, że służy tylko do monitorowania?Możesz to zrobić sam za pomocą jednego z tych:
http://www.ferracci.com/store/cart.php?m=product_detail&p=68
...lub z tym...jest to najbardziej ekonomiczne... http://www.desmotimes.com/product911.htmZmieniłem olej przy 750 milach, kiedy zapaliła się kontrolka serwisowa, ale nie wiem, jak zresetować wskaźnik serwisowy. Czy muszę zanieść go do dealera?
Właściwie to uważam, że to niezgodne z prawem, żeby tak robili (przynajmniej tutaj, w USA). Dopóki wykonujesz serwis i masz na to zapisy, nie mogą unieważnić Twojej gwarancji. Jeśli zrobisz wymianę oleju i nie napełnisz go do pełna i spalisz silnik, mogą tego nie pokryć, ale muszą udowodnić, że to Twoja wina.Po porzuceniu planowanego serwisu przez dealera w okresie gwarancyjnym gwarancja traci ważność.![]()
Tak, jestem całkowicie przeciwny dawaniu jakichkolwiek pieniędzy działom serwisowym dealerów, chyba że jest to coś, czego nie mogę zrobić.Patrzę na to w ten sposób - za każdym razem, gdy mogę udaremnić idiotów w moim lokalnym salonie, robię to, nawet jeśli oznacza to początkowy wydatek kapitału. A ile twój dealer pobiera za zresetowanie cholernego światła? 50 $? 80 $? Urządzenie zwróci się wkrótce, jeśli będziesz miał swój motocykl wystarczająco długo. Pozwoli ci to również zresetować TPS, co jest konieczne w przypadku wymiany wydechu.
Kiedy kupiłem mój 09 1198, otrzymali 2 lata bezpłatnej planowej konserwacji. Zabrałem swój na 600. Na początku chcieli mi naliczyć 260 za usługę, ale poszedłem do domu i przyniosłem wszystkie moje dokumenty z czasu, gdy go kupiłem.Wymieniłem olej przy 750 milach, kiedy zapaliła się kontrolka serwisowa, ale nie wiem, jak zresetować wskaźnik serwisowy. Czy muszę zanieść go do dealera?
Samochody działają w zasadzie tak samo, niektóre mają obejścia.
A także 300 dolarów za wymianę oleju? Dostajesz też coś ekstra?
to brzmi zbyt pięknie, żeby było prawdziwe...powinieneś podać nazwę i adres na forum, aby ludzie z Twojej okolicy mogli ich sprawdzić...Mój dealer, o dziwo, policzył mi tylko 10 EUR (około 15 USD, jak myślę)?!? za całą robotę. Zdejmowanie osłon bocznych, resetowanie interwału serwisowego, wymazanie kilku starych błędów ECU (mój akumulator rozładował się kilka tygodni temu), a następnie ponowne zamontowanie osłon.
Po prostu cofnij zegar o rok, jeśli jest to kontrolka ostrzegawcza uruchamiana przez czas, zgaśnie.I Changed My Oil At 750,iles When The Service Light Came On But I Don't Know How To Reset The Service Indicator..do I Have To Bring It To The Dealer